Κρητη

Το νησί

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και το 88ο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο. Η Κρήτη αποτέλεσε το κέντρο του πρώτου ανεπτυγμένου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Μινωϊκού. Από το βασιλιά Μίνωα μέχρι το Νίκο Καζαντζάκη, η Κρήτη υπήρξε η γεννέτηρα πολλών σπουδαίων προσωπικοτήτων παγκοσμίου φήμης.

Κάθε επισκέπτης του νησιού μπορεί να θαυμάσει μνημεία από τη Μινωϊκή περίοδο, την ιταλική Αυτοκρατορία, τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, των περιόδων κατά τις οποίες το νησί είχε καταληφθεί από τους Άραβες και τους Βενετούς, αλλά και από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, το νησί έχει να προσφέρει μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες στην Ελλάδα.

Χωρισμένη σε τέσσερις νομούς (Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά), η Κρήτη γίνεται μοναδικός συνδυασμός μοντέρνου και παραδοσιακού τρόπου ζωής, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και το βράδυ.

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα του νησιού. Η πόλη έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο σημαντικές ιστορικές περιόδους. Πιο συγκεκριμένα, το Ηράκλειο ήταν η γεννέτηρα του Μινωικού πολιτισμού και αποτέλεσε την κυριότερη βάση αυτού. Ταυτόχρονα, ήταν η γεννέτηρα ενός από τους πιο γνωστούς συγγραφείς παγκοσμίως, του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και πολλών άλλων σπουδαίων ιστορικών προσώπων και πνευματικών ανθρώπων. Κάνοντας μία βόλτα στην πόλη μπορείτε γρήγορα να αντιληφθείτε την επιρροή όλων των σημαντικών περιόδων που έχει βιώσει η πόλη. Πολλά συντριβάνια, μνημεία και μουσεία βρίσκονται στο Ηράκλειο, για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την ιστορία του τόπου.

Ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα μνημεία της πόλης είναι τα τείχη της. Τα πρώτα τείχη χτίστηκαν από τους Άραβες και ενισχύθηκαν αργότερα από τους Βενετούς οι οποίοι κατέκτησαν την πόλη τον 15ο αιώνα. Ακόμα, στην καρδιά της πόλης βρίσκονται πολλά μνημεία από το μεσαίωνα, περίοδο κατά την οποίο το Ηράκλειο γνώρισε μεγάλη άνθιση. Παράλληλα, μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη βρίσκεται η Κνωσός, η οποία ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Στην Κνωσσό βρίσκονται τα ερείπια του παλατιού του βασιλιά Μίνωα.

Εκτός από την ιστορία του, το Ηράκλειο μπορεί να προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο ζωής που συνδυάζει την Κρητική κουλτούρα με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Στο Ηράκλειο, μπορείς να πιείς τον καφέ σου στην παραλία ή στο κέντρο της πόλης, να απολαύσεις την κρητική κουζίνα σε μία από τις τοπικές, παραδοσιακές ταβέρνες, ή σε ένα πολυτελές εστιατόριο, ή να διασκεδάσεις μέχρι πρωίας στα κλαμπ της πόλης.

Επέλεξε το μονοπάτι του Ηρακλείου και άφησέ μας να σου ξεδιπλώσουμε όλα τα μυστικά ενός από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα!

luxury routes
luxury routes