Αθηνα

15-min (2)
14-min (2)

Ιστορικό Κέντρο

Η Αθήνα πήρε το όνομά της από τη θεά Αθηνά και κατοικείται διαρκώς για πάνω από 3,400 χρόνια, αποτελώντας μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει στην πόλη μνημεία από την Ιταλική, τη Βυζαντινή και την Οθωμανική Αυτοκρατορία και φυσικά μνημεία από τις κορυφαίες περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Το πρώτο μνημείο που πιθανόν συναντά κανείς όταν επισκέπτεται την Αθήνα, είναι η Ακρόπολη. Η Ακρόπολη των Αθηνών αποτελεί το ψηλότερο σημείο της πόλης, εξού και το όνομά της, εκτίνεται 500 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και κατά την αρχαιότητα λειτουργούσε ως ιερό για τη λατρεία των θεών. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα από τα πιο καθηλωτικά δημιουργήματα του αρχαίου κόσμου, ο Παρθενώνας. Ο Παρθενώνας ήταν ναός αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, προστάτιδα της πόλης και είναι παγκοσμίως γνωστός για τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Ο ναός έχει επιβιώσει από πληθώρα λεηλασιών, επιβλέποντας από ψηλά τις ιστορικές αλλαγές που συνέβαιναν στην πόλη, ανά τους αιώνες.

Ακόμα, αρκετά γνωστό και πολυ-φωτογραφημένο σημείο της πόλης είναι το Μοναστηράκι. Στην πλατεία Μοναστηρακίου βρίσκεται ο σταθμός του μετρό, ο οποίος οικοδομήθηκε το 1895 μαζί με τη δημιουργία των σιδηροδρομικών γραμμών του τρένου. Οι διαφορετικές γραμμές του μετρό που διέρχονται και συναντώνται στο Μοναστηράκι, κάνουν την πλατεία ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης, που μάλιστα συχνά τίθεται ως σημείο συνάντησης των ντόπιων.

Η πλατεία Μοναστηρακίου μπορεί να θεωρηθεί, ακόμα, ως μία από τις πιο πολυπολιτισμικές πλατείες της Αθήνας. Αυτό συμβαίνει, καθώς συνδυάζει την Ελληνική κουλτούρα με στοιχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Χαρακτηριστικά, στη δεξιά πλευρά της πλατείας βρίσκεται το Τζαμί του Τζισταράκη (ή Τζισδαράκη), ο οποίος ήταν Οθωμανός διοικητής της Αθήνας που αποφάσισε να χτίσει το τέμενος το 1759. Παράλληλα, στη γωνία της πλατείας βρίσκεται το μοναστήρι της Παντάνασσας. Το βυζαντινό ιερό χτίστηκε πιθανότατα το 10ο αιώνα και λειτουργούσε ως Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μεταξύ 13ου και 14ου αιώνα.

Φυσικά, υπάρχει πληθώρα μουσείων και τοπίων για να ανακαλύψετε, τα οποία συνδέονται με διαφορετικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας.

Αθηναϊκό Lifestyle

Κάνοντας βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε σκηνικό νησιού. Στην καρδιά της πόλης, βρίσκονται τα Αναφιώτικα τα οποία είναι μία από τις παλαιότερες Αθηναϊκές γειτονιές. Η περιοχή χτίστηκε τον 14ο αιώνα κοντά στην Ακρόπολη, από νησιώτες που κατάγονταν από τις Κυκλάδες. Η αρχιτεκτονική της μοιάζει πολύ με αυτή των Κυκλάδων και η περιοχή είναι ευρέως γνωστή για τα μικρά καφέ και τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες.

Η Αθήνα αποτελεί ένα από τα πιο ιδανικά μέρη, για να απολαύσεις τον καφέ σου, ή ένα γευστικό brunch κάτω από τον Αττικό ουρανό και τον Ελληνικό ήλιο, όπως κάνουν οι ντόπιοι. Μετά το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, η πόλη προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων και μαγαζιών, για να απολαύσετε το βράδυ σας. Μπορείτε να βγείτε για φαγητό, να δείτε κάποια ταινία ή κάποια παράσταση στα θερινά σινεμά και στα ανοιχτά θέατρα το καλοκαίρι, ή σε κλειστές αίθουσες το χειμώνα. Έπειτα, μπορείτε να πίειτε το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ, κλαμπ, ή σε κάποια από τις μουσικές σκηνές της πόλης.

Ακολουθήστε το μονοπάτι στην καρδιά της Αθήνας, για να ανακαλύψετε κάθε καλά κρυμμένο ιστορικό σημείο της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας, ή να πιείτε το ποτό σας κάτω από τον Αττικό ουρανό, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι.

Επιτρέψτε μας νας σας ξεναγήσουμε στην πανέμορφη Αθήνα!